Pages

Friday, 28 December 2018

Summer learning journey | Week 2 | Day 5 | Activity 3

28/12/18
On your blog, list three different ideas or strategies for raising funds to preserve the
Great Barrier Reef. What could you do to fundraise here in New Zealand?

*Do garage sales and sell everything in good state that I don't need
*Lemonade stands on summer
*Ask family for money by doing chores , mowing peoples lawns and taking
other peoples pets for walks when they are busy to earn more money , save up
and send it to Australia

Summer learning journey | Week 2 | Day 5 | Activity 2

28/12/18
Use Google to help you find two other polluted rivers in New Zealand.

On your blog, tell us:
1) The names of the rivers. 2) The location of the rivers. 3) What is being done to clean up the rivers (if anything).

Manawatu River
Located in Manawatu-Wanganui  
•    Reduce bacteria in the river 
•    Prevent overallocation of river water
•  Protect habitats for native birds and fish and enable movement between these areas. 

Summer learning journey | Week 2 | Day 5 | Activity 1

28/12/18

What do you think about this rule? Is it fair that people are charged up to $100 000 for overfishing?
On your blog, tell us what you think about this rule and why you think it!
Yes I think they should be charged but I don't think they should be charged that much. They should just be charged just $500 because that is enough.
They should be charged because they are killing fish which is God's creation and shouldn't be treated with disrespect. Also because the place is private so they shouldn't be doing it anyways.

Thursday, 27 December 2018

Summer learning journey | Week 2 | Day 4 | Activity 3

27/12/18
On your blog, write a short story about what you think is happening in the picture. Be sure to tell us where you think the people are and what you think they were doing at the time that they stopped to pose for the selfie. To earn full points, the story must be 8 – 10 sentences long.










A young adult is taking a photo on top of a tall building 
where you can see the ocean and a lot of other buildings basically |the view|. 
I don't have any place in mind of where I think she is. 
I think she fell in love with the view that she just had to stop to take a photo. 
You can see a lot of yellow and red buildings. The clear sky with no clouds.
The dark green / blue ocean. 
She doesn't look scared but also is trying to get a good angle while trying not to fall of the building.
She is on the edge of the building which makes the photo look more interesting.
The green bushes and tress , also the huge bridge. She must have gotten a very good photo to treasure in her phone.

Summer learning journey | Week 2 | Day 4 | Activity 2

27/12/18
Over the years, people have suggested that we come up with a new name for the pool. What do you think we should call it? Take a minute to let your creative juices flow.

On your blog, give us a list of three to five options for the name of this geothermal pool. Put a star (*) beside the name that you like the most.
Green lava pool |It is hot|
*Pool of smelly green wonders |The pool is not clear so you might wonder whats in it|
Green garbage |It is obviously green and also it smells|

Summer learning journey | Week 2 | Day 4 | Activity 1

27/12/18
Let’s imagine that you had the chance to visit Milford Sound by boat, foot (walking) or air (helicopter). Which option would you prefer?
On your blog tell us which of the three options you would take to explore Milford Sound. Be sure to tell us why you have chosen this option.
If I had the chance to visit Milfor Sound I would choose to be in a helicopter because
I can see the beautiful view from up high and it's more exciting.

Wednesday, 26 December 2018

Summer learning journey | Week 2 | Day 3 | Activity 3

26/12/18
On your blog, tell us how you will solve this maths problem. You can write your answer in words, use a Sketchpad image or post a video explaining how you would figure it out. Be sure to give us your final answer. .
Adult can lift 25kgs, 
25x4 = 100kgs, 25x8 = 200kgs. + or double to make it 400kgs with 16 audlts, 
Add 4 to make 100 more kgs. 
The equation is like this now
25x20 = 500kgs
               

Adults and children
10 Adults and Children , 
10x25kg = 250kgs, 10x15kgs 150kgs. 250kgs+150kgs = 400kgs. 
Add 4 more adults(25kgs) to make another hundred
The total is

14 Adults 
10 Children